Project Gezelletuin

Gezicht Kroeven verandert …..            2008-09-01 13.23.16

Bron:  BN/De Stem (Door Jos Hack)

Donderdag 9 november 2006 – ROOSENDAAL – Langzaam krijgt De Kroeven de komende jaren een ander gezicht. Twee nieuwe bouwprojecten, waarvoor gisteren het startsein werd gegeven, leveren de komende anderhalf jaar een bijdrage aan de metamorfose van de wijk.

Op het terrein van het voormalige tuincentrum aan de Gezellelaan, boorde wethouder Steven Adriaansen onder het toeziend oog van een aantal toekomstige bewoners de eerste paal in de grond voor het project Gezelletuin, vanaf de Gezellelaan tot aan het Kletterwater worden de komende anderhalf jaar 63 woningen gebouwd. Het aanbod varieert van appartementen, rijtjeshuizen, patiowoningen tot twee-onder-éénkappers.

„Dat is precies wat we willen en waarvoor de gemeenteraad in 2002 heel bewust heeft gekozen. Er is hier in de jaren zestig en zeventig eentonig gebouwd. De mensen willen iets anders en krijgen dat de komende jaren ook“, aldus wethouder Steven Adriaansen.

De Gezelletuin is niet het eerste project dat bijdraagt aan de metamorfose van De Kroeven. De oude Wildenborch is al vervangen door drie nieuwe gebouwen, bij De Leede wordt volop gebouwd en ook de Kroevenflats zijn inmiddels aangepakt. En onlangs is er met de bewoners en corporatie overeenstemming bereikt over sloop en nieuwbouw aan de Beetslaan.

„Ook daar is gevarieerde nieuwbouw straks een belangrijk uitgangspunt“, aldus Adriaansen.

Vorige maand waren er in de hele gemeente zo’n achthonderd woningen in aanbouw. Het accent van die werkzaamheden ligt vooral in en rond De Kroeven.

Volgens woordvoerder Mathin de Groot van de Nederlandse Bouwunie is van het project Gezelletuin al zeventig procent verkocht. „En dat is niet verkeerd“, aldus de woordvoerder van het bedrijf dat nog voor de jaarwisseling een eindje verderop aan de slag gaat in de Kroevenlaan.

Nu de bezwaren van omwonenden tegen de kap van bomen zijn afgewezen, begint op de locatie van het voormalige Werkvoorzieningschap de bouw van 54 woningen waarvan het merendeel (veertig stuks) huurappartementen zullen zijn. Zowel de nieuwe woningen aan de Gezelletuin als aan de Kroevenlaan worden in de eerste helft van 2008 opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *